Železnice Srbije uvode nove ponude i povlastice. Putnicima međunarodnog voza “Avala” sada se nudi i prevoz bicikala po ceni od pet evra u jednom pravcu.

Železnice Srbije će prvi put od novog reda vožnje, od 11. decembra, uvesti novu ponudu \"Šparšin\" (Sparschiene) za putovanje od Beograda do austrijskog grada Filaha, a karta sa rezervacijom sedišta u jednom smeru će koštati 29 evra. Za povratno putovanje karta će iznositi 58 evra, saopštile su srpske železnice. 

Železnice Srbije će u saobraćaju sa Crnom Gorom, od 11. decembra, uvesti novu povlasticu za grupna putovanja, tako da će za grupe koje broje više od 21 osobe karte koštati 50 odsto jeftinije.

Do sada je za grupna putovanja do Crne Gore, od šest do 20 putnika, važio popust od 30 odsto.

Karta do Crne Gore, od novog reda vožnje, važiće samo jedan dan umesto mesec dana koliko je bilo do sada.

U saobraćaju sa Hrvarskom i Slovenijom, za grupna putovnja mladih do 20 godina starosti u ponudi je povlastica od čak 70 odsto.

Za grupu koja broji od šest do 20 putnika pravo na besplatnu vožnju imaju dva pratioca, dok grupa od 21 do 30 putnika ima pravo na tri gratis karte za pratioce.

Ukoliko u grupi ima od 31 do 40 putnika četiri osobe mogu da se prevoze besplatno, a pravo na pet besplatih karata za prevoz ostvaruje grupa putnika koja ima od 41 do 50 članova.

Od novog reda vožnje voz \"Beograd\" na relaciji Beograd – Budimpešta Keleti – Beograd, koji iz Beograda kreće u 22.10 sati, a iz stanice Budimpešta Keleti u 22.20 sati, imaće novu ponudu i to prevoz u kušet i spavaćim kolima.

Cene ležaja za putovanje u jednom smeru u kolima za spavanje biće: 11 evra u kabini sa tri ležaja (turist), 17 evra u kabini sa dva ležaja (dubl) i 39 evra u singl kabini, dok za ležaj u kušet kabini treba izdvojiti 9,40 evra.

\"Železnice Srbije\", prvi put od novog reda vožnje uvode novu ponudu za korisnike železničkih usluga, a to je prevoz bicikla.

Ova ponuda će za sada biti dostupna samo putnicima međunarodnog voza \"Avala\", koji saobraća na relaciji Beograd (6.46 sati)-Budimpesta-Prag (5.39 sati) – Beograd.

Putnike će prevoz bicikla, bez obzira na destinaciju, koštati pet evra u jednom smeru.

Od primene novog reda vožnje, za pet odsto biće povećane cene karata po ponudi Balkan Flexipaš.

Karta kupljena u ponudi Balkan Flexipaš omogućava da se na prugama: Bugaske, Rumunije, Grčke, Turske, Makedonije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije putuje pet, sedam, 10 ili 15 dana (po izboru putnika) u okviru roka važnosti karte koji iznosi mesec dana.
Izvor: Mondo