Na Gradskom trgu u Rumi će od 15. decembra do 15. januara biti priređena manifestacija pod nazivom “Božićna ulica” u organizaciji Turističke organizacije Rume i pod pokroviteljstvom Opštine Ruma.

Na Gradskom trgu u Rumi će od 15. decembra do 15. januara biti priređena manifestacija pod nazivom "Božićna ulica" u organizaciji Turističke organizacije Rume i pod pokroviteljstvom Opštine Ruma. 

Na tridesetak tezgi biće izložena raznovrsna vina fruškogorskog vinogorja, rakija, proizvodi od meda, domaći kulinarski specijaliteti. Svoje štandove će imati i izlagači domaće radinosti, knjiga, umetničkih predmeta i novogodišnjih ukrasa, a na nekoliko tezgi posetiocima će se služiti kuvano vino i rakija.

Gradsko pozorište Ruma i gostujuća pozorišta će organizovati razne predstave, animacije i kreativne radionice, u koje će biti uključena i deca iz osnovnih škola.

Katolički i pravoslavni Božić biće proslavljeni na Gradskom trgu uz prisustvo sveštenstva, a na istom mestu biće organizovan i doček Nove godine, uz nastup legendarnog rokera Dade Topića.

Za 30. decembar predviđeno je proglašenje najbolje uređenog izloga i najlepše uređenog balkona i dvorišta u Rumi, a za najbolje su obezbeđene i novčane nagrade. Tokom trajanja manifestacije biće organizovane i razne humanitarne akcije.
Izvor: Mondo