Predstavnici kompanije PSP – Farman Holding i lanca hotela Marriott International potpisali su menadžerski ugovor o izgradnji prvog Courtyard by Marriott hotela u centru Beograda čija je vrednost 25 miliona evra.

Kopredsednik kompanije PSP – Farman Holding Branislav Grujić je kazao da će gradnja hotela početi u drugoj polovini sledeće godine, dok je završetak predviđen za 2013. godinu. 

On smatra da je to realan rok jer se radi kapitalna rekonstrukcija postojeće zgrade pored Narodnog pozorišta, pa je veliki deo stvari već gotov. Prema njegovim rečima, projektni timovi poslednjih pola godine rade sa stručnjacima Marriott-a na izradi projektne dokumentacije.

”Dolazak Marriott-a je signal da američki operatori i investitori vide Srbiju kao kvalitetnu destinaciju za ulaganje”, istakao je Grujić. Iako projekat još nije završen, kako je naveo, hotel bi trebalo da ima oko 110 soba i standard četiri plus zvezdice.

Direktor razvoja Marriott International za Evropu Karlton Ervin je kazao da je jedan od razloga višedecenijskog uspeha te kompanije što bira partnere sa kojima je moguće ostvariti dugotrajnu i kvalitetnu saradnju.

PSP – Farman Holding je do sad sagradio više od 1,5 miliona kvadratnih metara prostora različite namene, uglavnom na području bivšeg Sovjetskog saveza.

Ove godine započeće izgradnju stambenog projekta ”West 65”, dok izgradnja hotela predstavlja drugu najveću investiciju.

Marriott International je vodeća hotelijerska korporacija koja upravlja sa više od 3.600 hotela u više od 70 zemalja širom sveta. Krajem 2010. godine zapošljavala je 129.000 ljudi, dok je u fiskalnoj 2010. godini ostavario prihod od 12 milijardi dolara.
Izvor: B92