Ambasadorke Australije i Indije Helena Studert i Nengdza Lovum pozvale su svoje kolege iz diplomatskog kora, ali i sve druge, da upoznaju Srbiju van svakodnevnog okvira, u njenim skrivenim, divljim delovima koje su videle kroz “avanturistički turizam”.

Prenoseći otkrića do kojih su došle u organizaciji udruženja \"Divlja Srbija\" iz Valjeva, one su želele da promovišu i daju podršku malom biznisu u Srbiji i ukažu da dobra ideja, upros opštoj ekonomskoj krizi, postaje dobar biznis, ali i reklama za državu. 

Ambasadorke su zbog toga, pored diplomata, na druženje pozvale i predstavnike nadležnih srpskih ministarstava i turističkih organizacija.

Ambasadorka Indije ispričala je da je sve počelo namerom da zabavi decu, a onda je spoznala izuzetno lepe prizore prirode, reka i pećina, u čemu je, kako kaže, mogla da uživa bez bilo kakvog predznanja.

\"Mi dolazimo u netaknutu prirodu i ostavljamo je netaknutom. Koristimo prirodu na održivi način\", rekao je jedan od osnivača \"Divlje Srbije\" Ivan Nastić, koji je predstavio neke od prizora sa speleoloških poduhvata, savlađivanja kanjona i spuštanja rekom.
Izvor: Blic