Italijansko odmaralište Alta Badia deo je skijaške oblasti Dolomiti sa pristupom na čak 668 staza.

To je dovoljno da se na vašem zimovanju nijednom ne spustite istim krajolikom. 

Alta Badia je skup šest sela međusobno povezanih žičarama. Najveće i najživopisnije je Korvara (Corvara), dok je susedni Kolfosko (Colfosco) nešto mirniji i prikladniji za porodična zimovanja.

Osim toga, adekvatan ski pass može vam biti propusnica za odlična odmarališta nadomak Alta Badije – Alpe di Siusi, Alta Pusteria, Araba, San Vito di Kadore ili Zoldo Alto.

Staze u ovim područjima su uglavnom na visini većoj od 2.500 metara, pa je sneg osiguran tokom cele sezone. Do svake od njih može vas prevesti neka od 52 žičare koje transportuju i do 78.100 skijaša svakog sata.

U blizini, tačnije na dva sata vožnje, nalaze se dva aerodroma, pa do Alta Badije možete svratiti i na vikend.

Početnici mogu lako steći samopouzdanje na seoskim stazama u Korvari, Kolfosku i La vilia, kao i manjim područjima San Kasijano (San Cassiano) i Badija. Ukoliko napreduju, brzo mogu preći i na zahtevniju oblast La Branča (La Brancia), kao i Arabu i Selvu.

Profesionalci će biti zadovoljni pojedinim stazama na Arabi ili Marmoladi, oblastima gde postoje izuzetno zahtevne deonice. Ukoliko vam je potreban instruktor, obratite se nekom iz ski škole u Korvari osnovane pre 60 godina koja je prva imala sertifikat u Italiji. Za decu postoje čak i ski obdaništa.

Postoji zanimljiv snoubord park kod padine Čampai (Ciampai), a snoubord časove možete uzeti u ski školi.

Veliko selo Korvara nudi veoma bogat noćni život, pa tu možete uživati u barovima i diskotekama. Najpopularnija je "Taverna Posta", ali skijaši uglavnom svraćaju u bar Murin u Hotelu La Perla u Korvari.
Izvor: B92