Aranžmani za skijanje: Srbija i Bugarska jeftinije varijante, Austrija – hit. Skijaši mogu da uživaju u 7-dnevnim polupansionima, ali prevoz uglavnom nije uračunat u ponude agencija

Dok sezona jesenjih poseta gradovima Evrope polako prolazi, zahuktavaju se aranžmani za zimovanje. U zavisnosti od toga gde turisti odluče da provedu odmor, razlikuje se količina novca koju treba da izdvoje za put. Aranžman za Kopaonik se može naći za 150 evra sedam noćenja, a veliki broj turista iz Srbije očekuje se i na bugarskim skijalištima Borovecu i Banskom, koja tokom decembra staju 200 evra. Najjeftinije zimovanje u Italiji košta od 200 evra, dok za Francusku i Austriju treba izdvojiti najmanje 350 evra. 

Akcije
– MI imamo nekoliko promotivnih ponuda koje se odnose na kompletne uplate do kraja novembra – kažu u agenciji „Argus turs". – Najjeftiniji aranžman za bugarski Borovec je 239 evra krajem decembra. Put obuhvata osam dana, odnosno sedam polupansiona u hotelu sa tri zvezdice. Ski-pas i prevoz se dodatno plaćaju.

U skoro svim ponudama turističkih agencija skijaši mogu da uživaju u sedmodnevnim polupansionima, ali prevoz u najvećem broju slučajeva nije uračunat.

Luksuz
Austrijska skijališta se retko mogu naći za manje od 350 evra. Tako se u Bad Klajnkirhajm, sa agencijom „Kontiki", može otputovati za 440 evra. Jeftinija je Dolina Gaštajn i ona se može posetiti za minimum 350 evra, dok za ski-centar Marija Alm treba da se izdvoji 450 evra. Dalje slede St. Anton Am Arlberg 440 evra, Kaprun 400 evra, Cel Am Ze 320 evra… Naravno, za one sa dubljim džepom pojedine agencije nude i izuzetno luksuzna i skupocena zimovanja, gde se samo cene smeštaja kreću oko 600 evra. Takva je situacija i za Bad Hofgaštajn, ali treba imati na umu da se radi o skijalištima najvećeg kvaliteta, koja zadovoljavaju potrebe i najobučenijih skijaša.

Izleti
Iskusni skijaši mogu sa „ski-manijacima" ove godine da idu u Italiju i Francusku. Italijansko skijalište Araba, za sedam dana, sa sve ski-pasom i prevozom iz Beograda, staje 349 evra, dok je francuski Val Menijer za oko 100 evra jeftiniji. Ono što je dobro da skijaši znaju jeste da, kada zimuju sa ovom organizacijom, imaju i mogućnost fakultativnih izleta u skijališta u blizini.

U ponudi skijališta ne treba zaboraviti i Sloveniju, koja se kvalitetnom ponudom sve više nameće. U Bohinju se može provesti sedam noći za oko 100 evra, Dok je Kranjska gora približno 200 evra.
Izvor: Večernje novosti