“La Pourcailhade” je festival posvećen jednoj od najpopularnijih životinja koje su se našle na meniju ljudi širom sveta – svinji. Ali ovaj festival se ne bavi time ko će da pojede najviše svinjetine, već ko će najbolje da – skiči!

Tu se ljubitelji bucmastih životinja takmiče u tome ko ima "najbolji svinjski kostim", pa čak imaju i Trku prasića. Ovo poslednje samo sebe objašnjava, ali trebalo bi reći da je klađenje sastavni deo trke. 

Ali najsmešniji deo festivala koji organizuje "Bratstvo svinja" (nije šala, to je pravi naziv organizatora) je sigurno "Cri do Cochon". Grubi prevod bi bio "Skičanje svinje": za vreme ovog događaja, učesnici će pokušati sve samo da dostojno imitiraju skičanje i zvuke koje prave svinje u različitim fazama svog života. Bilo da je u pitanju prasenje, zvuci prasadi, nepriličan zvuk orgazma ili vrištanje na klanju.

U suštini, "La Purcailhade" koji će vam priuštiti zabavu o kojoj ćete pričati svojim prijateljima. Za one koji su zainteresovani, održava se svake godine u drugoj nedelji avgusta u Trie-sur-Baise, selu u jugozapadnom regionu Francuske.
Izvor: Smedia