Da li ponekad poželite da negde otputujete sa partnerom bez dece i u potpunosti uživate u miru? Pođite na krstarenje za umorne roditelje!

Princess Cruises isplovljavanjem broda Sapphire Princes (kapaciteta 2.670 putnika) obeležava trogodišnjicu projekta The Sanctuary (Utočište), posebnog odeljka za odrasle.

To je najnoviji (i poslednji) dodatak u floti od 14 brodova koji krstare pod parolom „oaza mira“. Prvi put ovakvi brodovi su, u ime svih umornih roditelja, zaplovili 2006. i pružili bar na kratko utočište onima koji žele da pobegnu od posla, dece i buke. Ispostavilo se da je projekat bio pun pogodak. Punoletni putnici željni mira bez dečije graje plaćaju posebnu taksu od 10 dolara kako bi ležali u plišanim ležaljkama na suncu i bili usluživani od strane ljubaznih stjuarda u posebnom prostoru namenjenom za njih. Nude im se i MP3 plejeri, masaže na otvorenom, razna pića i lagani obroci, doduše, za još koji dodatni dolar.

Novi brod Royal Princess koji će sa 3.600 putnika isploviti 2013. imaće i bazene samo za odrasle. Budući da je interesovanje za utočište na Sapphire Princes bilo veoma veliko, prostorije za rekreaciju preseljene su u noćni klub Skywalkers. Novi prostor tako je dobio još ležaljki na palubi sa prelepim pogledom na okean. U februaru naredne godine brod će proći dodatni remont kada će biti napravljeni Piazza atrium sa kafićima i vinskim barovima, zatim picerija Alfredo’s i Movies Under the Star, bioskop pored bazena.

The Sanctuary nije dostupan na plovidbama dva manja broda Pacific Princess i Ocean Princess.
Izvor: B92