Zemlja se zove Trinidad i Tobago, ali je čine dva ostrva – Trinidad je poznat po muzici i godišnjem karnevalu, koji važi za jedan od najboljih na svetu, dok se Tobago voli zbog tišine i mira koji pruža…

Možete da izabarete sopstvenu avanturu i otkrijete neočekivano, uz veliki izbor festivala, zabavnih događaja i gomilu drugih aktivnosti koje podižu adrenalin, upravo na ostrvu Trinidad. Za razliku od ovog ostrva karnevala, Tobago će vas osvojiti tiho, svojim predivnim skrivenim plažama i mirnim karipskim povetarcem. 

To je idealno mesto za romantičan odmor ili medeni mesec, sa velikom ponudom hotela i resorta, kao i restorana sa predivnim vizurama i stolovima smeštenim ispod palmi. Ako želite deo ovog zavodljivog ostrva samo za sebe, možete da iznajmite vilu na samoj obali i uživate u svom sopstvenom komadu raja na zemlji…

Na Trinidadu se nalazi Port of Spejn, užurbani glavni grad, koji je obogaćen čarobnim umetničkim galerijama i restoranima. Predivne, peščane plaže duž severne obale pružaju savršen ambijent za mir, odmor i rekreaciju.

Istočna obala predstavlja dom zaštićenih močvara, sa kilometrima prostranih plaža bogatih šumarcima kokosa, kod meštana poznate kao Kokejl. Ostrva su brdovita, a čine ih ribarska sela i mirne, napuštene plaže.

Zvanični jezik je engleski, a popularni su i "patois", žargonska verzija francuskog, kao i španski jezik zbog blizine Venecuele. Oko 1,3 miliona stanovnika naseljava ova dva ostrva, a većina je afričkog ili indijskog porekla. Ova ostrva imaju dve glavne sezone – suvu, koja traje od januara do maja, i mokru ili kišnu sezonu, koja traje od juna do decembra.
Izvor: LuxLife; sve fotografije: Wikimedia