Putovanja – top-pet najtraženijih turističkih destinacija: Povoljni aranžmani za Beč i Prag. Posetite večni Rim. Pogodna klima u zemljama severne Afrike.

NEMA krize za građane Srbije kada je odmor u pitanju! Mnogi srpski turisti svoj letnji odmor koriste u jesenjim mesecima, odnosno krajem septembra, u oktobru i novembru. U agencijama kažu da turisti u poslednje vreme sve više menjaju navike, pa se tako odlučuju da ne putuju samo leti i zimi, već i tokom jesenjih meseci. Top-destinacije za ovaj period su naravno evropski gradovi, poput Beča, Praga i Rima, ali i zemlje severne Afrike, gde je sada vrhunac sezone. 

Prag, Češka

89 € – tri noćenja, autobuski prevoz

MAGIČNI grad mostova, katedrala, kupola sa pozlaćenim vrhovima ogleda se na površini reke Vltave već više od deset vekova. Skoro neoštećen u Drugom svetskom ratu, kompaktni srednjovekovni centar Praga ostaje predivna kombinacija kaldrma, ograđenih dvorišta, katedrala i nebrojenih crkvenih tornjeva. Prag je takođe moderan i živ grad, pun energije.

Rim, Italija
225 € – četiri noćenja, avionski prevoz

KULTURNO-ISTORIJSKI spomenik, svedočanstvo svetske istorije, sa svojim silnim remek-delima predstavlja turističku meku za milione posetilaca, među njima i onima iz Srbije. Svi koji reše da ga obiđu, ne treba da propuste da se popnu čuvenim Španskim stepenicama, ubace novčić u baroknu Fontanu di Trevi, prošetaju po trgu Navona…

Beč, Austrija

129 € – tri noćenja, autobuski prevoz

VEĆINA domaćih agencija jedanput nedeljno ima organizovane ture za Beč, zato što je, kako sami kažu, ubedljivo najpopularnija destinacija naših turista. Razlozi su povoljne cene aranžamana i ugodan i brz put. Veliki izbor hostela, muzeja, palata i kulturnih događaja samo su neki od aduta koje grad na lepom plavom Dunavu sa ponosom čuva.

Hurgada, Egipat
359 € – 11 noćenja, avionski prevoz

ONI kojima izležavanja na suncu i kupanja u moru još nije dosta traže aranžmane za Hurgadu. Geografski položaj i umerena klima tokom cele godine, obala i plaže sa jedinstvenim blagom koralnih grebena jesu ono što osigurava Egiptu mesto među top-destinacijama. Tu su i prelepe plaže i još lepše more, prepuno korala.

Sus, Tunis
315 € – 9 noćenja, avionski prevoz

DOSTA niže cene aranžamana i plaže na kojima nema gužvi, razlozi su zbog kojih mnogi turisti odlučuju da u Tunis otputuju upravo u novembru. Osim što je danas Sus izuzetno popularno letovalište, to je i važan administrativni i univerzitetski centar Tunisa, glavna ribarska luka, tkački grad…
Izvor: Večernje novosti