Agencije su izbacile aranžamane za „najluđu noć“. Među najpopularnijim odredištima i dalje su Rim, Venecija, Prag, Budimpešta, Istanbul, Pariz, a cene su šarolike.

Do Nove godine je ostalo nešto manje od dva meseca, ali su turističke agencije uveliko izbacile aranžmane za „najluđu noć". Uvek popularne destinacije Rim, Venecija, Prag, Budimpešta, Istanbul i drugi gradovi nude se i ove godine, a cene se kreću od minimalnih šezdesetak evra do nekoliko stotina. 

„Putnik travel" ističe Rim i Istanbul kao najpopularnije destinacije, ali pored njih u ponudi su Venecija, Toskana i Pariz.

– Turisti se kod nas najviše interesuju za avionske ture, koje su poprilično povoljne – rekli su nam u „Putnik travelu". – Do glavnog grada Italije imamo četvorodnevni aranžman (avionom) po ceni od 319 evra, u šta je uračunat smeštaj u hotelima sa tri i četiri zvezdice. Specijalna ponuda koju smo mi organizovali je pet noćenja u Istanbulu u hotelu nedaleko od Aja Sofije. Cena za taj put je 299 evra, na šta treba dodati i aerodromske takse od oko 85 evra.

Povoljne aranžmane za mlade u svojoj ponudi ima „Argus", koji nudi uvek aktuelnu Budimpeštu. Jedno noćenje u hotelu „NAP" sa tri zvezdice i prevoz autobusom košta svega 59 evra. U jedan od najlepših gradova Evrope – Prag, vodi i „Travelend". Cena je 179 evra za šest dana sa autobuskim prevozom. Još povoljniji je petodnevni aranžman za Novu godinu u Veneciji preko turističke agencije „Sabra" i on staje 149 evra sa svim troškovima.
Izvor: Večernje novosti