Agencije su izbacile aranžamane za „najluđu noć“. Među najpopularnijim odredištima i dalje su Rim, Venecija, Prag, Budimpešta, Istanbul, Pariz, a cene su šarolike.

Nova godina u Parizu

Do Nove godine je ostalo nešto manje od dva meseca, ali su turističke agencije uveliko izbacile aranžmane za „najluđu noć\". Uvek popularne destinacije Rim, Venecija, Prag, Budimpešta, Istanbul i drugi gradovi nude se i ove godine, a cene se kreću od minimalnih šezdesetak evra do nekoliko stotina. 

„Putnik travel\" ističe Rim i Istanbul kao najpopularnije destinacije, ali pored njih u ponudi su Venecija, Toskana i Pariz.

– Turisti se kod nas najviše interesuju za avionske ture, koje su poprilično povoljne – rekli su nam u „Putnik travelu\". – Do glavnog grada Italije imamo četvorodnevni aranžman (avionom) po ceni od 319 evra, u šta je uračunat smeštaj u hotelima sa tri i četiri zvezdice. Specijalna ponuda koju smo mi organizovali je pet noćenja u Istanbulu u hotelu nedaleko od Aja Sofije. Cena za taj put je 299 evra, na šta treba dodati i aerodromske takse od oko 85 evra.

Povoljne aranžmane za mlade u svojoj ponudi ima „Argus\", koji nudi uvek aktuelnu Budimpeštu. Jedno noćenje u hotelu „NAP\" sa tri zvezdice i prevoz autobusom košta svega 59 evra. U jedan od najlepših gradova Evrope – Prag, vodi i „Travelend\". Cena je 179 evra za šest dana sa autobuskim prevozom. Još povoljniji je petodnevni aranžman za Novu godinu u Veneciji preko turističke agencije „Sabra\" i on staje 149 evra sa svim troškovima.
Izvor: Večernje novosti