Mondensko švajcarsko skijalište svojom raznolikom i luksuznom ponudom zimskih aktivnosti privlači mnoge turiste, ali prvenstveno ljude koji od zimskog odmora očekuju samo najbolje…

Švajcarski St. Moritz je malo mesto smešteno neposredno uz granicu sa Italijom. Još davne 1864. godine, u ovom mestu rodila se ideja o zimskom turizmu, pa se St. Moritz s pravom može nazvati kolevkom skijaškog turizma, kakvog poznajemo danas. 

St. Moritz je zapravo središte regije Engadin. Regija se sastoji od nekoliko skijališta i obuhvata više od 99 km skijaških staza, tri vrha viša od 3.000 m, 56 gondola i ostalih žičara, sa najdužom noćnom stazom u Švajcarskoj i najvišim vrhom u ovom delu Alpa, do kojeg stiže gondola, Corvatsch 3.303 m. Staze su uglavnom crvenog karaktera, uz poneku crnu ili plavu. Ali neka vas ovaj podatak ne zavara, jer ipak je ovo mesto gde su se vozila već četiri Svetska skijaška prvenstva i Svetski kup, pa su i crveno deklarisane staze, zapravo "tamnocrvene".

Put u podnožje se završava dugačkim, blagim, šumovitim stazama, sa predivnim pogledom na dolinu. Osim po luksuznim hotelima, St. Moritz je poznat i po brojnim i raznovrsnim zimskim sportovima, poput pola i kriketa na ledu, curlinga, boba, ali i kao prvo alpsko mesto sa golf terenom.

Punu raskoš ovog mesta možete osetiti u šetnji kroz brojne luksuzne butike u gradu, poput Cartiera, Prade, Rolexa… St. Moritz je nezaboravno iskustvo, planine su fascinantne, a staze odlične i raznolike. Ukoliko ste u prilici, ne propustite jedno od najboljih skijališta na svetu, odnosno, kako sami za sebe kažu, "St. Moritz – Top of the World".
Izvor: Luxlife.rs