Kompanija Qatari Diar uložiće 250 miliona evra u izgradnju luksuznog turističkog kompleksa sa pet zvezdica na lokaciji Plavi horizonti kod Tivta.

Taj projekat će biti jedna od najvećih direktnih stranih investicija u turizam u Crnoj Gori, saopštila je kompanija Qatari Diar. Planirano je da se na tom prostoru izgradi turistički kompleks u mediteranskom arhitektonskom stilu.

U sastavu kompleksa, koji će se prostirati na 24 hektara, nalaziće se hotel, ekskluzivne rezidencijalne vile, spa centar i drugi prateći sadržaji. Osim toga, gostima će na raspolaganju biti i prodavnice, restorani, atraktivni klub na plaži, kao i veliki broj terena za različite sportove.

\"Luksuzno letovalište na lokaciji Plavi horizonti će u značajnoj meri obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprineti pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase\", izjavio je direktor projekta Entoni Skols.

On je rekao da se projekat odvija planiranom dinamikom i da se trenutno završava izrada planske dokumentacije.

\"Nakon odobrenja Detaljnog urbanističkog plana počećemo pripremu lokacije za veoma kompleksan građevinski proces, koji će trajati oko dve i po godine\", kazao je Skols.
Izvor: Mondo