U hotelu „Alkatraz”, koji se nalazi u zapadnom delu nemačkog grada Kajzerslauterna, gosti koji noć žele da provedu iza rešetaka za to iskustvo iskeširaće 52 evra. Hotel je nekada zaista bio zatvor, a zgradu su kupila dva advokata i preuredili je u jedan od najzanimljivijih evropskih hotela

Od soba koje stvarno izgledaju kao ćelije, do hotelskog bara koji okružuju zatvorske rešetke, vlasnici „Alkatraza" bili su odlučni u nameri da sačuvaju iskonski duh i ugođaj zgrade. 

– Napravili smo pustolovni hotel s jedinstvenim ambijentom, sačuvali smo originalni zatvorski ugođaj – kaže suvlasnik hotela Andreas Kiš.

Baš kao u zatvoru, u spavaćim sobama, odnosno ćelijama, nalaze se toaleti, pa se može postaviti pitanje kakvi bi ljudi izdvojili 52 evra da bi spavali odmah pored WC školjke?

– Naša ciljna grupa su tipični gosti hotela koji su u potrazi za klasično modernom sobom, ali imamo i goste koji žele da provedu noć u ćeliji i osete kako je to biti u zatvoru. Ako žele, takvim osobama dajemo pidžame na zatvorske prugice na kojima je ušiveno baš njihovo ime – objašnjava Kiš.

Iako su na prozorima ćelija i dalje postavljene rešetke, jednom kada posetioci u potpunosti iskuse sve čari hotela „Alkatraz" iz njega mogu da izađu kad god to požele.
Izvor: Press