Hotelska grupa Rezidor, počela je u Beogradu da gradi svoj prvi hotel sa 236 soba na mestu Starog mlina u Bulevaru Vojvode Mišića, objavljeno je na sajtu te kompanije.

Hotel Radison Blu prve goste primiće krajem 2013, najavljeno je iz te kompanije sa sedištem u Briselu, koja ima hotele u 64 zemlje širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike. 

"Oduševljeni smo što dolazimo u Srbiju. To je zemlja u ubrzanom razvoju, a Beograd je živahan, dinamičan grad sa 1,7 miliona stanovnika i u tome vidimo potencijal vredan pažnje", rekao je izvršni direktor i predsdednik Rezidora, Kurt Riter.

Gradnje hotela i poslovne kule odmah pored, od 3.900 kvadratnih metara, poduhvatiće se austrijska firma za nekretnine Soravia group u saradnji sa Erste bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

"Da gradimo u Beogradu bili smo podstaknuti nedovoljnim brojem kvalitetnih hotela sa najmodernijom vrstom smeštaja i usluge. To je jedna od prvih velikih investicija tog tipa u Srbiji i ubeđeni smo da će izgledi tržišta kao i naša saradnja sa Rezidorom omogućiti uspešnu i dugotrajnu avanturu u srpskoj prestonici", rekao je izvršni direktor Soravie, Hano Soravija.

Unutar hotelskog kompleksa biche sačuvano i obnovljeno zdanje Starog mlina, nalaziće se i jedan restoran i bar, konferencijski centar od 600 kvadratnih metara, deo za masažu i opuštanje, veliki parking, a svih 236 soba imaće besplatan pristup brzom internetu, navodi se na sajtu Rezidora.
Izvor: B92