Turisti u Srbiji tokom novembra ostaće, izgleda, žedni i pogotovo gladni. Prošlo je vreme “-ijada”, mada se ‘opasno’ približilo vreme slava: dok se tokom leta jelo i pilo javno, sad će da se krka po kućama…

Iće i piće 

Čast \"-ijada\" odbraniće Ratkovo \"Pasuljijadom\", 13. novembra. Nekoliko dana kasnije, prvo će u Novom Sadu biti organizovana manifestacija \"Dani mladog vina – Portugizer\" (17. novembar), a onda i na Paliću – 18. novembra – \"Dan mladog vina\".

Iskustva i ideje za narednu sezonu moći će da se pokupe na Međunarodnom sajmu hrane, vina, pića i opreme \"Etno hrana\", koji će biti organizovan na Beogradskom sajmu od 26. do 29. novembra.

Ostali događaji

U Kragujevcu će biti organizovan Sajam turizma i seoskog turizma od 24. do 27. novembra zajedno sa Zborom ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije.

Događaj koji će privući turiste u glavni grad Srbije svakako je Beogradski tango festival, od 3. do 6. novembra. Još dva muzička događaja biće u centru pažnje ovog meseca: Novosadski džez festival (16-19. novembar) i Reggae Serbia Fest (17-20. novembar) u Pančevu.

Naravno, zimski centri polako se pripremaju za nastupajuću sezonu… Obaveštavaćemo vas tokom meseca o svim novostima vezanim za Kopaonik, Zlatibor, Taru…
Gdestinacija