Umorni ste da proslave Novu godine na planini ili u restoranu? Šta mislite o tome da ispratite staru godinu u podnožju Olimpa?

Leti je grčka obala jedna od omiljenih destinacija turista, ali malo njih zna da se u grčkim gradovima i zimi možete odlično provesti. Zbog blage klime možete uživati u romantičnim trenucima, šetnji i večerama na terasi a da se ne smrzavate u novogodišnjoj moći. 

Jedno od najuzbudljivijih, a povoljnih destinacija za doček Nove godine je Solun, drugi grad po veličini u Grčkoj gde se glavni provod dešava na Aristotelovom trgu. Solun, ili glavni grad severne Grčke, kako ga meštani ga zovu, ima neke od najboljih hotela, restorana i plaža u severnoj Grčkoj. Bela kula, crkva Svetog Dimitrija, Rotonda i Galerijusov luk samo su neke od znamenitosti grada.

Tu je i vojničko groblje Zejtinlik koje posetioci iz Srbije nikako ne bi smeli da propuste

U neposrednoj blizini Soluna (75 km južno od grada) i 20 km od Olimpusa je Paralia Katerini, šarmantano naselje na obalama Egejskog mora sa romantičnim ulicama, tradicionalnim tavernama i velikim brojem restorana sa ukusnom grčkom hranom.

Ovde u Paraliji takođe možete naći mnogo nakita i krzna po prodavnicama, koje tokom hladnih meseci, nude zaista primamljive popuste. U Solunu možete uživati u šetnji sa pogledom na Belu kulu, jesti najbolji giros i jednostavno uživati u šopingu i novogodišnjoj atmosferi koju grad donosi.

Uprkos tome što je jedan od najstarijih gradova Evrope, danas je Solun moderan grad, pun života, koji se takmiči po lepoti sa Atinom i Kavalom.

Ako se ipak odličite da ostanete u hotelu imaćete priliku da sa terase zajedno sa svim sotalim gostima posmatrate veličanstveni vatromet, koji se vidi iz svih krajeva grada.

Za parove postoji i mogućnost da dobijete romantičnu večeru za dvoje u svojoj sobi, a ako ste za druženje barovi, diskoteke i klubovi organizuju razne tematske zabave za najluđu noć.

Tu su svakako i dnevni obilasci grčkih hramova, Akropolja, Olimpa, kao i fakultativni obilazak Meteora i šoping u Solunu.

Možete otići u sopstvenoj režiji automobilom ili autobusom a hotel jednostavno rezervisati na booking.com ili otići preko agencije.

Argus Tours ima povoljnu ponudu za 4 dana autobusom sa polaskom od 29.decembra uz dva noćenja sa doručkom, organizovanom šoping turom i posetu groblju Zejtinlik.

Smeštaj je u hotelima Capsis 4* po ceni od 119 evra ili Vergina za 99 evra za dvokrevetne sobe.

Agencija Fibula nudi aranžmane uz sopstveni prevoz po ceni od 69 evra za hotele Aegeon I Egnatia 3* i 109 evra za Hotel Egnatia Palace 4* za dva noćenja sa doručkom.
Izvor: B92