Zimska sezona saobraćaja muzejskog voza “Nostalgija” počeće 25. decembra 2011. godine i trajaće do 25. januara 2012. godine.

Četvrtu godinu zaredom, Železnice Srbije organizovaće vožnje Šarganskom osmicom i tokom zime. Zimska sezona saobraćaja muzejskog voza "Nostalgija" počeće 25. decembra 2011. godine i trajaće do 25. januara 2012. godine. 

U tom periodu biće organizovan jedan redovan polazak dnevno, na relaciji Mokra gora-Jatare-Mokra gora, sa polaskom sa stanice Mokra gora u 11 sati i 40 minuta, a u zavisnosti od interesovanja uvodiće se i dodatni polasci.

Ovogodišnju redovnu sezonu muzejski voz na Šarganskoj osmici počeo je 15. aprila, a do 31. oktobra, kada je sezona završena, saobraćaj je svakodnevno bio organizovan sa dve redovne i dve fakultativne vožnje, a u dane vikenda i šest puta dnevno.

"Nostalgija" je ove godine prevezla blizu 80.000 putnika, a ostvareni prihodi od prevoza i smeštaja u železničkom muzejsko-turističkom kompleksu na Mokroj gori veći su skoro za četvrtinu nego lane, navodi se u saopštenju JP "Železnice Srbije".
Izvor: Mondo