Turistička agencija United travel international, čiji su osnivači i rukovodioci strani državljani, nije članica JUTE, saopštila je nacionalna asocijacija turističkih agencija, istakavši da je United travel svojim postupcima i neprofesionalnim odnosom prema svojim putnicima narušio i ugled onih agencija koje su članice te asocijacije.

Upravni odbor JUTE konstatovao je da nadležni državni organi treba da preduzmu sve mere u duhu evropskih standarda, sa ciljem da se spreče drastične posledice po naše građane, u čemu je JUTA spremna da aktivno učestvuje i da svoj pun esnafski doprinos, navodi se u saopštenju. 

JUTA navodi da joj je u toku cele letnje sezone, opterećene nizom vanrednih događaja u zemljama gde uglavnom putuju naši građani, prispeo minimalan broj tužbi putnika na realizaciju ugovorenih aranžmana, jer je JUTA uspostavila visoke standarde kvaliteta usluga, koje svaka članica primenjuje u svom poslovanju.

Podseća se da je na redovnim mesečnim konferencijama za medije, rukovodstvo JUTE već upozoravalo na uočene i moguće buduće probleme u realizaciji aranžmana agencija, koje neekonomskim cenama dovode putnike u zabludu.

Grupa od 238 turista, među kojima ima porodica sa malom decom, izbačena je juče iz hotelskih soba zbog spora egipatske agencije "Brajt skaj" sa partnerskom agencijom "Junajted travel" iz Beograda zbog neizmirivanje finansijskih obaveza beogradske turističke agencije prema Egipćanima.

U međuvremenu, nakon intervencije inspekcije, deo sredstava je uplaćen, a turisti vraćeni u svoje sobe do završetka svojih odmora koje su uredno platili.
Izvor: B92