Neki od najlepših festivala održavaju se tokom najhladnijih dana u godini, a ukoliko volite festivale, gužvu i radost koje oni donose, mi vam predstavljamo četiri zimske manifestacije u kojima ćete moći da uživate ove zime.

Kopaonik: "The Big Snow"
Ljubitelje muzike obradovaće vest da će najznačajniji evropski zimski muzički festival "The Big Snow" ove zime da se iz Andore preseli u Srbiju. Ovaj zimski muzički festival će se održati od 23. do 29. marta 2012. godine.

Njega su pre dve godine pokrenula najveća svetska turistička agencija Thomas Cook, dok će se od 2012. organizaciji festivala priključiti i EXIT Tim, koji svakako ima iskustva u pravljenju vrhunskih i veoma posećenih festivala.

Osim velikih imena svetske, regionalne i domaće muzičke scene, ovaj festival će privući i više hiljada gostiju iz cele Evrope.
PONUDA: Agencija Eurojet, polazak 25. mart, samostalni prevoz, 7 noćenja, 137 evra.

Barbados džez festival
Iako je ovo zimski festival, zamislite sebe kako lenjo ležite na toplom pesku i slušate najtalentovanije džez izvođače… Ima li većeg raja od toga? Ukoliko vam se dopada kako to zvuči, posetite Barbados, odnosno džez festival koji se održava od 14. do 20. januara. Na njemu nastupaja sva poznata džez imena, poput Erika Baduoa, Boba Džejmsa i drugih. Avio karta, cena: 758 evra.

Karnevali u Nici i Veneciji
Jedan od glavnih zimskih dešavanja u Evropi sigurno je zimski karneval u Nici. "Riviera" je jedan od najboljih zimskih karnevala u svetu, koji nudi odličnu zabavu i sjajne turističke programe. Ovaj karneval traje od 17. februara do 4. marta, a okupi na hiljade posetilaca svake godine.

Pored ovog karnevala Evropa ima još jedan veliki, i to u Veneciji, jednom od najlepših gradova Evrope i svakako najpoznatijoj turističkoj destinaciji italijanskog dela Jadrana. Čuveni bal pod maskama organizuje se još od 1979. godine, a ove godine će trajati od 18. februara do 8. marta.

Ceo trg Svetog Marka se pretvori u dvonedeljnu proslavu tokom koje ceo grad ide pod maskama. Avio karta: do Venecije 198 evra, do Nice 205 evra.

Festival balona u Švajcarskoj
Preko 30 godina ljubitelji balona se okupljaju u januaru gde devet dana gledaju najrazličitije balone kako lete iznad švarcarskih Alpa. Oni najhrabriji se i oprobaju u vožnji, koja košta oko 250 evra, dok je za decu oko 100 evra.

Tokom ovih devet dana postoji još brojnih drugih aktivnosti, poput vožnje helikopterom, muzički program i naravno skijanje. Avio karta: 280 evra, smeštaj od 50 evra za noćenje sa doručkom.
Izvor: 24 sata