U novom izdanju knjige 1,000 Places To See Before You Die, nalaze se neke nove destinacije među kojima su i one koje su pripadale bivšoj Jugoslaviji (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora) kao i neka manje posećenja afrička mesta poput Gane i Mozambika.

Svaka destinacija koja je ušla u novo izdanje ovo knjige je pažljivo proučavana i analizirana. Postoje i nove kategorije poput mesta sa najboljim vinima u svetu, u koja spadaju Čile, Australija i Južna Afrika, kao i Francuska, Italija i Kalifornija. 

Izdanje je dopunjeno i novim hotelima, restoranima, festivalima i muzejima. Svaka stranica u knjizi je puna iznenađena i čitalac će biti oduševljen informacijama koje se na njoj nalaze. "Ko god kaže kako je svet mali, taj očigledno, nije putovao mnogo," rekla je Patriša Šulc, autorka knjige.

Vebsajt HuffPost Travel je prošao kroz celo izdanje knjige i odabrao 16 mesta koje, po njima, ne smete propustiti.

Oni su čak organizovali i glasanje za jednu od tih destinacija, a pobednika će proglasiti 28. novembra.

Evo njihovih predloga: Velika piramida (Giza), Ipanema plaža (Rio de Žaneiro), Easter Island, Hagia Sophia, Great Barrier Reef, Burj Khalifa (Dubai), Vatikan, Kandy (Šri lanka), Maču Pikču, Crveni trg (Moskva), Galapagos ostrva, Pacific coast Hwy, Nacionalni park Jeloustoun, Zokalo (Meksiko siti), Sahara, San Žuan ostrva.
Izvor: B92