Ako ste neraspoloženi zato što nemate novca da otputujete na neko prijatno zimovanje, ne očajavajte. Postoji rešenje za vas.

Britanski istraživači otkrili su da maštanjem o putovanju možete imati podjednake koristi, kao i od stvarnog odlaska. 

Studija je pokazala da 25 odsto Britanaca smatra da je iščekivanje odmora veoma važno, a možda i važnije od samog putovanja. Šestoro ispitanika (17 odsto) reklo je da bi rezervisanjem odmora pre kraja godine mnogo lakše podnosili tmurne zimske mesece. Istraživanje je takođe otkrilo da je do putovanja mnogo više stalo ženama, nego muškarcima.

Oko četvrtine je priznalo da broji dane od trenutka kada rezervišu put, u poređenju sa 16 odsto muškaraca. Takođe, dame su i bolje organizovane, jer u proseku rezervišu odmor 4,4 meseca unapred, za razliku od muškaraca koji to čine 4,1 mesec pre polaska.

Ne iznenađuje činjenica da žene najviše zaokuplja da lepo izgledaju na plaži – jedna od dve žene (51 odsto) trudi se da smrša pre polaska na put, dok to čini samo 30 odsto muškaraca.

Stručnjaci smatraju da je zato mnogo bolje unapred uplaćivati aranžmane, kako po kućni budžet, tako i po vaše emotivno stanje.
Izvor: B92