Izgradnja hotela Jelen-Hyatt regency na Crnom Vrhu kod Bora, prekinuta pre 12 godina, koštala bi oko 110 miliona dolara, a do sada je uloženo oko polovine sredstava, izjavio je Dragan Žikić, predsednik Skupštine opštine Bor.

Izgradnja hotelskog kompleksa prekinuta je tokom bombardovanja 1999. godine, a stručnjaci su procenili da je potrebno više para da se ta građevina konzervira, nego da se završi. 

”Poslednjih desetak godina ništa nije urađeno, pa objekat propada, procenjuje se da će investicija biti veća nego što je planirana, jer je ‘zub’ vremena učinio svoje", dodao je Žikić.

Lokalna samouprava u Boru u više navrata upućivala je zahteve ministarstvima za infrastrukturu i energetiku za nastavak izgradnje tog velelepnog turističkog kompleksa.

Nezavršeni objekat na Crnom Vrhu često je na meti lopova, koji pokušavaju da odnesu bakar sa krovne konstrukcije, kaže Milan Radosavljević, čuvar objekta.

U poslednjih nekoliko meseci sprečili smo više krađa, kaže Milosavljević, koji sa kolegama iz Energoprojekta objekat čuva danonoćno.

Privatizacijom NIS-a većinski vlasnik turističkog klompleksa na Crnom Vrhu postao je ruski partner (Gaspromnjeft), koji je ranije najavio da želi da investira u završetak gradnje hotela.
Izvor: B92