Odmor na slovenačkim alpima. Uređene staze za sve uzraste, pogodna klima…

Iako mala, Slovenija, je geografski raznolika i zelena država, sa prelepom, neokrnjenom prirodom, bogatstvom voda i podzemnog sveta, te mnogim interesantnim istorijskim mestima, koja kroz celu godinu nude različite kulturne priredbe i događaje. Takođe nudi i širok mozaik mogućnosti aktivnog odmora kroz sva godišnja doba, pogotovo za ljubitelje zimskih sportova i sve one željne rekreacije na otvorenom. 

Uz visok kvalitet smeštajnih i ugostiteljskih kapaciteta i tradicionalno priznate skijaške škole, Slovenija je idealna destinacija za sve ljubitelje skijanja. U ovoj maloj zemlji nalaze se brojna moderno uređena skijališta, sa više od 300 kilometara staza i još 280 kilometara staza za skijaško trčanje. U najpoznatije centre spadaju Kranjska Gora, Rogla, Krvavec, Golte, Mariborsko pohorje, Kanin, Cerkno, Vogel…

Svake godine skijaška sezona donosi mnoge novosti. Tako se i od ove sezone izdvaja bezbrižno skijanje i aktivna rekreacija, u većini slovenačkih gorskih centara, uz jedinstvenu slovenačku skijašku ulaznicu – „Ski-pas Slovenija". Nova ulaznica, osim što otvara vrata u većini skijališta, pomaže i u jednostavnijem naručivanju putem internet stranice njnjnj.activeslo.com, gde se može odabrati vrstu ulaznice koja najbolje odgovara pojedinačnim potrebama, a kupovinom se automatski postaje i vlasnik dodatne kartice „Active Slovenia", sa kojom se ostvaruju mnogi popusti i povoljnosti.

Svakako vredi spomenuti i najaktualnije novosti, poput sezonske ulaznice za 99 EUR na Rogli, koja dodatno omogućava i povoljnije cene sauna, bazena i drugih aktivnosti u ovom mestu i u termama Zreče.

Tu su i posebna porodična ski-karta za Mariborsko pohorje, povoljna cena ulaznica u pretprodaji za Krvavec, nova sedežnica na skijalištu Kope, novi hotel i apartmansko naselje na skijalištu Golte, proširenje snežnog parka i dečjeg skijaškog zabavišta na skijalištu Cerkno. U ovoj sezoni, svoja vrata će po prvi put otvoriti i Eskimsko selo na skijalištu Kranjska Gora.

AGENDA
Kranjska Gora
Ski-liftovi:23 žičare, Staze: 23 km duga, ski-staza, 40 km zaski-trčanje, osam škola skijanja

Mariborsko pohorje
Ski-liftovi: 22 žičare, Staze:41 km ski-staza, 27 km staza za ski-trčanje, pet škola skijanja

Krvavec
Ski-liftovi: 19 žičara, Staze:40 km ski-staza, 30 km staza za ski-trčanje, šest škola skijanja
Izvor: Večernje novosti