Beograd kao odredište za vikend odmor, “siti brejk” (City Break), sve je privlačniji jer su cene pale. Do kraja 2012. strani turisti Beograd će moći da upoznaju za 198 evra.

Direktor Turističke organizacije Beograd (TOB) Dejan Veselinov je na konferenciji za novinare kazao da takav aranžman koji obuhvata povratne avio-karte iz 20 zemalja, dva do tri noćenja u hotelima sa tri ili četiri zvezdice i jedno razgledanje Beograda, košta oko 198 evra. 

"Cena snižena zahvaljujući Ugovoru o saradnji koji su beogradski hoteli i turističke agencije potpisale sa ‘Jat ervejzom’ i Aerodromom ‘Nikola Tesla’", kazao je Veselinov.

On je naglasio da je Beograd do sada bio značajno skuplji od ostalih "siti brejk" destinacija, ali će do kraja ove i čitave naredne godine zahvaljujući povezivanju svih učesnika, koji su neophodni u lancu tog turističkog aranžmana prestonica Srbije biti cenovno dostupnija.

Veselinov je kazao da su beogradski hoteli snizili cene svojih usluga, beogradski aerodrom ne naplaćujuje takse, a "Jat ervejz" će iduće godine do 15 mesta u svojim avionima rezervisati za putnike u tom aranžmanu.

Prema njegovim rečima, turistički aranžmani "Beograd – siti brejk" biće dostupni u 20 domaćih turističkih agencija. Spisak je na sajtu TOB.
Izvor: Mondo