Prestižni turistički vodič “Frommer’s” za najbolje destinacije 2012. predlaže – Albaniju.

Ksamil Islets (Albanija)

\"Nerazvijena, ali nadasve pristupačna, albanska rivijera ima prirodne lepote, kao i prekrasna Hrvatska, samo što nema tolike gužve, a i uz to je puno jeftinija,\" piše u Fromerovom vodiču za najbolje destinacije za 2012. godinu. Albanija se našla u kategoriji najjeftinije destinacije.

Za sve svetske putnike \"biblija\" je Fromerov vodič koji je poznat po svojim savetima kako putovati što jeftinije. Svake godine urednici i novinari sastave listu top destinacija za iduću godinu, a ove godine izbor je bio najteži. Destinacije su podeljene u top mesta i u kategorije po kvalitetima koje nude posetiocima.

Top destinacije koje su \"obavezne\" su zaliv Fundy u Kanadi, Bejrut u Libanu, Chongqing u Kini, Curacao na Karibima, Gana, Fukuoka u Japanu, Girona u Španiji, Greenwich u Velikoj Britaniji, Kansas City u SAD i poluostrvo Yucatan u Meksiku.

Najbolja destinacija za pustolovinu je Moab u državi Juta, najbolja plaža Hanalei na Havajima, grad za odmor je Čikago u državi Illinois, destinacija za krstarenje Tromso u Norveškoj, najugroženije mesto je Aysen u Čileu, najbolje odredište za porodicu je Nacionalni park Greta Smoky Mountain u SAD, za gastronome je idealno mesto Lima u Peruu, najbolje mesto za \"izgubiti\" se ostrva Whitsunday u Australiji, najjeftinija je Albanija, a omiljena destinacija turista je Turska.
Izvor: Frommers.com