Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koji sebe nazivaju kupoholičarima, a usput volite da putujete, preporučujemo vam da se ove jeseni uputite u neku od evropskih metropoli, iskoristite povoljnije cene garderobe i usput pogledate najlepše znamenitosti Beča, Budimpešte i Venecije.

Beč – šoping siti
Na 50 kilometara od Beča nalazi se Pandorf sa jednim od najprestižnijih autlet šoping centara Evrope \"McArthurGlen\" koji je na otvorenom, i u kome mogu da se kupe po neverovatnim diskontnim cenama marke kao što su \"tommy hilfinger\", \"hugo boss\", \"ralph lauren\", \"dior\", \"burberry\", \"zegna\", \"the north face\", \"escada\", \"diesel\", \"esprit\", \"gucci\", \"guess\", \"donna karan\" i druge. Cene su za 70 odsto niže nego u prodavnicama, pa tako \"guči\" ogrlicu možete da kupite za 22 evra, majice za 6 evra, farmerke za 20. 

Šoping u Budimpešti
Dobar šoping centar nalazi se u Budimpešti, a najpoznatiji tržni centri u ovom gradu su „Arkad\", „Duna plaza\", „Westend City Center\" i „Mamut\". Možda je najbolji „Arkad\" koji se nalazi u blizini železničke stanice „Keleti\", a u istom tom kompleksu se nalazi i „Ikea\". Ovde haljinu možete da nađete za 10 evra, a 12 treba da izdvojite za patike. U gradu morate obići sledeće turističke znamenitosti: Trg heroja, Stari lančani most, Ribarske bastione i zgradu Parlamenta.

Italija: Autlet u Palmanovi
U autlet centru Palmanova (u blizini Venecije) ćete pronaći najbolje svetske marke, cene su 30 do 70 odsto manje nego u prodavnicama. Iako Srbi u šoping najčešće odlaze baš tamo, Italija ima još autleta od kojih su najbolji \"The Mall\" u blizini Firence (blizu je i odvojeni \"Prada\" autlet). Kod jezera Komo nalazi se \"Armani\" autlet, dok je \"Dolče&Gabana\" po sniženim cenama u mestu Lenjano blizini Milana. U mestu Parabiađo pored Milana koje zovu i grad cipela nalaze se prodavnice sa firmiranom obućom po fabričkim cenama.
Izvor: 24 sata; foto: Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net