Šumadija sajam “Kragujevac”, u saradnji sa Gradom i TO “Kragujevac”, od 24. do 26. novembra, organizovaće Treći međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.

Sajam se održava pred novu zimsku turističku sezonu. U cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja Regiona, okupiće se brojni izlagači – turistički centri, banjska i klimatska lečilišta, zdravstveno-rekreativne i SPA kapaciteti, nacionalne, regionalne i gradske turističke organizacije, predstavnici seoskog, rečnog i lovnog turizma, turističke agencije sa objedinjenom ponudom za zimu 2011/2012, novogodišnje, božićne i uskršnje praznike. 

Osnovu Sajma, koji se odžava u srcu Šumadije, čini seoski turizam, turističko-privredna grana u usponu. Biće prikazani primeri dobre prakse iz zemalja u okruženju a predstaviće se i brojna domaćinstva iz Srbije koja se bave turizmom. Trećeg dana Sajma posetioci će uživati u "Šumadijskoj čajanci" – takmičenju u pripremanju kuvane rakije.

Treći međunarodni sajam turizma i seoskog turizma pratiće i stručna savetovanja ministarstava Ekonomije i regionalnog razvoja i Poljoprivrede, šumarstva i vodoprovrede, YUTE i drugih asocijacija, kao i izložbeno-edukativni i komercijalni sadržaji.
Gdestinacija