Da li ste ikada poželeli da možete da putujete kroz vreme i iskusite izazove života od pre nekoliko vekova? Sve što treba da uradite jeste – da otputujete.

Predstavljamo vam pet najinteresantnijih mesta u SAD koja vam mogu doneti upravo takav užitak… 

1. Hotel del Coronado, San Diego, Kalifornija

Ovaj luksuzni hotel ugostio je 11 američkih predsednika i mnogo starih holivudskih zvezda. „Del" je izgrađen 1888. i uvršten je među Nacionalne istorijske znamenitosti SAD.

Neobični hotel ima čak i sopstvenog duha. Legenda kaže da se mlada dama po imenu Kejt Morgan prijavila na portirnici 1892. i nikada se nije odjavila. Sumnja se da i dalje šeta lepim hodnicima.

2. Skagway, Aljaska
Vratite se u vreme „Zlatne groznice" u istorijsko mesto Skagway na Aljasci. Možete posetiti 15 zgrada koje su sagrađene u tom periodu kao i železnicu Chiltook Trail kojom je prevožena ruda.

3. The Homestead Hotel, Hot Springs, Virdžinija
Iskusite život pre američke revolucije u odmaralištu Hot Springsa. U toj istorijskoj znamenitosti sagrađenoj 1766. možete videti kako izgleda baviti se sokolarstvom, ali i isprobati gađanje glinenih golubova ili streličarstvo.

Ako vam je više stalo do relaksacije, posetite spa centar u kom se kupao i Tomas Džeferson.

4. The Double E Working Ranch, Novi Meksiko

Ako ste voleli vestern filmove, možda bi trebalo da svratite u Novi Meksiko. Na ranču Double E Working možete jahati kao pravi kauboj, ili se voziti u zaprežnim kolima kroz zemlju Apača.

5. Colonial Williamsburg, Virdžinija
Za autentičan „ukus" kolonijalnog života Amerike, najbolje mesto je Williamsburg. Ova istorijska oblast obuhvata 301 ar zemlje gde se nalazi 88 građevina iz tog perioda.

Štaviše, možete videti kako su stare zanatlije tu pravile perike, tkali ili se bavili kovanjem metala.
Izvor: B92