Slovenačka turistička organizacija predstavila je juče bogatu turističku ponudu.

Dreznica

Za Sloveniju, po površini četvrtu najmanju članicu Evropske unije, karakteristična je izuzetna raznolikost pokrajina na relativno maloj teritoriji. 

Posebna prednost su jednostavno dostupne različitosti: dan može da se otpočne u planinskim sportskim centrima i da se nastavi na seoskim turističkim domaćinstvima na zelenim planinama i u dolinama, ili pak na obali Jadranskog mora, a da se pri tome još pre večeri uživa u jednom od vrhunskih termalnih centara sa kosmopolitskom ponudom za dobro raspoloženje i zdravlje. Slovenija može da se okusi u čak 24 karakteristična kulinarska područja i 14 vinogradarskih regiona.

Opuštanje, zabavu i kulturu pružaju priznati festivali i druge priredbe – i to 365 dana u godini. Slovenija je privlačan spoj gradskog kosmopolitizma i seoske ljubaznosti u zelenom okruženju raznolike prirode.

Slovenija je zemlja zelenog odmora i rekreacije u prirodi tokom svih godišnjih doba. Zimi stoji na raspolaganju preko deset zimsko-sportskih centara sa ponudom za alpske, nordijske i turne smučare, za snoubordere, sankaše, krpljaše i ostale zimske rekreativce.

Leti Sloveniju posećuju ljubitelji vodenih sportova na rekama, jezerima, moru.Slovenija ima desetak golf igrališta na razuđenim terenima u različitim predelima.

Posebnost Slovenije i njen najjači turistički adut predstavljaju termalni izvori pored kojih je tokom vekova nastalo 15 lečilišta i još više termalnih velnes-centara.

Jesen u najlepšim termama
Ako želite da se opustite, imate drugačiji pogled na dan i noć i da se odmorite na potpuno nov način, posetite \"Terme Olimju\". Položaj, smanjena struktura, zeleni krovovi i velike svetle površine odaju utisak sklada, a prirodno okruženje vam omogućava da se opustite, uživate u masažama i kozmetičkim programima i provodite vreme udvoje. U velnes-hotelu Sotelia prva osoba plaća punu cenu, a druga samo 50 odsto. Prvo dete do 12 godina ima besplatan boravak do 23.12. U hotelu Breza za cenu boravka jedne osobe od 51 evra i više borave dve osobe.
Izvor: 24 sata