Turisti koji vole zimske sportove već mogu da bukiraju decembarske aranžmane. Najduže staze u francuskim Alpima. Kopaonik nudi i bogat noćni život… Pročitajte preporuke…

Ljubitelji belih sportova već počinju da traže prve ponude za ovogodišnju sezonu skijanja. Oni koji žele da prođu što jeftinije, najbolje da već ovih dana rezervišu svoju turu, jer su turističke agencije „izbacile" „frst minit" aranžmane, koji su i do 30 odsto jeftiniji nego kada se prodaja već „zahukta". 

Kopaonik
Oni koji se odluče za domaće skijalište, trebalo bi da požure i da sve utanače pre otvaranja u prvoj polovini decembra. Vrhunski uređeni tereni skijaškog centra „Kopaonik", sa 55 kilometara staza za alpsko i 12 kilometara za nordijsko skijanje, pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša. Kopaonik je omiljeni zimski centar među mladom populacijom.

Alpe Duez, Francuska
Ostrvo sunca, jedno je od najlepših skijaških centara u francuskim Alpima. Ima najduže staze u Evropi, sa velikim brojem „of pisti" i bogatom dodatnom ponudom u popodnevnim i večernjim časovima. Ima 123 staze, 84 ski-lifta i sve to od 1.500 do 3.380 metara nadmorske visine. Cene autobuskog prevoza su oko 100 evra za odrasle i 75 evra za decu.

Bad Gastein, Austrija
Ljubitelji adrenalinskih zimskih sportova treba da posete i najveću skijašku regiju u Austriji – Ski Amade, u pokrajini Salcburg, u kojoj se nalazi i mesto Bad Gastein. Osim toga što je izvanredan centar skijanja, Bad Gastein je, zahvaljujući termalnim izvorima, jedan od najpoznatijih banjskih gradova u Austriji. Nalazi se na 1.083 metara nadmorske visine.

Jahorina, BiH
Posetiocima je na raspolaganju više od 20 kilometara staza za alpsko skijanje, pet žičara, tri ski-lifta, dva bejbi-lifta, kapaciteta 12.000 skijaša na sat. Planinski venac doseže do 1.600 metara nadmorske visine i obrastao je gustim četinarima. Prosečan broj dana sa snežnim pokrivačem na Jahorini je 175, i to od oktobra do kraja maja.

Bansko, Bugarska
Najmlađi i najrazvijeniji ski-centar u Bugarskoj, Bansko, poseduje odlične uslove za uživanje u ski-čarolijama – snežni pokrivač od kraja novembra do kraja aprila, 55 kilometara staza koje odgovaraju svim zahtevima (od početnika do vrhunskih skijaša). Tu su i topovi za veštački sneg, koji pokrivaju 85 odsto terena. Većina hotela nije starija od pet godina.
Izvor: Večernje novosti