Na reci Nusa u državi Kvinslend u Australiji nalazi se ostrvo Mira, koje ne bi bilo toliko neobično da nije u obliku srca. Ostrvo je privatno vlasništvo Ričarda Brensona, nekadašnjeg direktora avio-kompanije “Virgin Australia”, a na njemu se nalazi i luksuzno odmaralište koje je sada otvoreno i za javnost.

Ostrvo Mira, kako mu je pravi naziv, Brenson je kupio 2003. godine i planirao je da ga pretvori u eko-odmaralište za posadu svoje avio-kompanije "Virgin Australia".

Na ostrvu se nalaze prelepe plaže i veliki koralni grebeni, a okruženo je mirnom rekom. Do njega se stiže kratkom vožnjom brodićem, a prostire se na oko 25 ari.

Iako ga je poslednjih godina koristila samo Brensonova porodica i prijatelji, vlasnici su odlučili da ovaj raj na zemlji podele sa svim zainteresovanim posetiocima. Luksuzno odmaralište može da primi najviše 22 ljudi. Gostima se pruža mogućnost i da skijaju na vodi, voze kajak, pecaju na ribarskom brodu, posete močvare, ali i surfuju. Kako se navodi na sajtu jaunted.com, noćenje košta "samo" 8.300 dolara.
Izvor: Vestionline