Najveća pučka fešta na svetu zasigurno je minhenski Oktoberfest koji se u glavnom gadu nemačke pokrajine Bavarske održava već više od 200 godina. A kada pomislimo na ovaj svetski poznat festival prva asocijacija su nam pivo i oble ženske grudi.

Oktoberfest, najveći svetski festival piva, održava se svake godine krajem septembra i početkom oktobra, a traje od 16 do 18 dana. Na festivalu se nudi samo pivo proizvedeno u Minhenu, a mnogi pivari za ovaj festival proizvode posebne vrste piva sa višim procentom alkohola.  

Pivo koje se toči u hektolitrima itekako pogoduje razuzdanoj atmosferi, ali nisu pivo i bavarski gastronomski specijaliteti jedini aduti Oktoberfesta. Osim po pivu, ovaj festival je poznat i po stasitim devojkama u dindrlicama koje savršeno ističu njihova poprsja.

Kadar krigli piva i bujnih grudi najomiljenija je razglednica s Oktoberfesta. Ma koliko narodne nošnje bile out, tih nekoliko festivalskih dana pravi su hit i baš zahvaljujući njima, toliko savršenih dekoltea nema nigde drugde na svetu.
Izvor: net.hr

Pogledajte galeriju na fb.com/gdestinacija