Ono što će najviše privući turiste tokom oktobra u Srbiju je finale Evropskog prvenstva u odbojci za žene, Beogradski sajam knjiga, ali i Radost Evrope – doći će nam u goste najmlađi turisti, za koje se nadamo da će ponovo u Beograd i Srbiju kad porastu..

Čak i po dužini teksta na Gdestinaciji, vidi se da je prošlo leto… Preovlađuju sajmovi, sportski događaji, završavaju se berbe grožđa, a tu i tamo biće organizovani kulinarski spektakli… Evo, dakle, šta sa nestrpljenjem da očekujemo tokom oktobra… 

 

SPORT

U nedelju, 2. oktobra na programu su poslednje dve utakmice u Hali Pionir, koje će biti odigrane u okviru Evropskog prvenstva u odbojci za žene: borba za treće mesto i finalni meč. Malo kasnije, od 4. do 9. oktobra, takođe u Beogradu, biće održano i Svetsko prvenstvo u rvanju "grepling" stilom – dolaze najbolji rvači sveta!

U Novom Sadu 9. oktobra biće održan maraton, a još trčanja biće 12. oktobra kad je na programu Beogradska trka kroz istoriju i 13. oktobra – u Ćupriji će biti održana Ulična trka.

IĆE I PIĆE

Skorenovac će biti u gurmanskom centru pažnje 1. i 2. oktobra zbog "Dana mađarske kuhinje": Od 6. do 10. oktobra posetite Temerin jer će tu biti organizovan "Južnobački festival ludaje", a na jednoj od napoznatijih vojvođanskih manifestacija opet ludaja – u Kikindi se 8. i 9. oktobra održava takmičenje proizvođača za najtežu i najdužu tikvu, uz bogat kulturno-zabavni program. Ne propustite Pekarske dane u Aleksincu od 20. do 22. oktobra, i nezaobilaznu Pasuljijadu u Pirotu, 25. oktobra.

Svi koji imaju bilo kakve veze sa medom biće na Tašmajdanu od 6. do 9. oktobra na 37. izložbi meda i pčelarske opreme.

Oplenačka berba grožđa je u Topoli od 7. do 9. oktobra, Rakijada u Beloj Crkvi 8. i 9. oktobra, Susreti kulinara, ugostitelja i vinara (Gastwine 11) u Beogradu – 12. oktobra, a Vinski lavirint u Novom Sadu – 22. oktobra.

OSTALI DOGAĐAJI

Dečji kulturni centar Beograda, Sava centar i cela prestonica biće na raspolaganju učesnicima Radosti Evrope, manifestaciji koja se održava od 1. do 5. oktobra.

Sajam automobila "Auto Show" biće organizovan u Novom Sadu od 12. do 16. oktobra. Još dva velika oktobarska sajma biće održana u prestonici: 15. i 16. oktobra, "Dodir Pariza" – Međunarodni sajam kozmetike, solarijuma, opreme, wellness, SPA i nege kose i od 24. oktobra do kraja meseca – najveći Beogradski sajam knjiga!
Gdestinacija