Bliži se jesenji raspust i mogućnost da se ode na porodični odmor. Planine su pravi hit za ovo doba godine. Uživanje u termama za one koji vole udobnost i dobar provod.

Mini školski raspust, 4. novembra sve je bliži, a to je idealna prilika da se sa decom otputuje makar na nekoliko dana. Trendu porodičnih odmora poslednjih godina poklanja se sve više pažnje. 

Hoteli i rizorti se prosto utrkuju sa svojom ponudom zabavnih i drugih sadržaja za decu, kako bi privukli ovu ciljnu grupu u svoje objekte. Za ovakav mini-odmor u novembru, mnogobrojne su destinacije, kako u inostranstvu, tako i u našoj zemlji.

Planine
Jedan od najboljih načina da deca provedu raspust je boravak na nekoj od planina. Čist vazduh i lepa priroda svakako su razlozi zašto treba otići na neku od domaćih planina.

Oni koji odluče da raspust provedu na ovaj način mogu očekivati prijatan odmor, bez stresa i jurnjave. Pored rekreacije i fizičkog zadovoljstva, uživanja u prirodnim lepotama i retkostima, turisti imaju priliku da vide i mnogobrojne kulturno-istorijske spomenike.

Još jedna od prednosti ovakvog odmora je i povoljna cena, jer boravak u nekom hotelu, ili odmaralištu na domaćim planinama ne mora biti skup.

Etno-sela
Idealan predah od urbanog života može se doživeti i na vojvođanskim farmama ili salašima. Mnogi od njih danas su preuređeni i prilagođeni savremenim potrebama, pa imaju bazene, ergele, sportske terene, ribnjake i druge rekreativne sadržaje predstavljajući prave male rizorte u ravnici.

Na nekim salašima porodice i dalje žive kao i nekada kako su njihovi preci. Većina ovih domaćinstava u sklopu salaša ima i životinje, pa tako deci sigurno neće biti dosadno.

Terme
Domaće turističke agencije u svojoj ponudi sve više imaju slovenačke banje i terme, u kojima gosti imaju priliku da se opuste i uživaju. Ovo je malo skuplja varijanta, ali svakako vredi, i koja se svakako isplati.

Većina hotela je na bazi „all inclusive" usluge, pa se tako roditelji makar nakratko mogu odmoriti od pripremanja i kupovanja hrane. Tu je i pregršt aktivnosti i sadržaja za decu, od raznih igraonica, bazena i drugih vidova zabave…

Metropole
Za one koji žele da sa svojom decom otputuju u neku evropsku metropolu sada je pravo vreme za to, jer u ovom periodu turističke agencije imaju dosta ponuda.

Ture se uglavnom organizuju za četiri-pet dana, koliko i traje jesenji raspust. One malo skuplje varijante podrazumevaju prevoz avionom, s obzirom na to da malo veća deca mogu putovati i autobusom, ovakav aranžan može koštati i dosta jeftinije.
Izvor: Večernje novosti