Nova wellness destinacija na Jadranu – Acquapura Hotel & Spa Iadera nudi luksuz i opuštanje kao u priči iz 1001 noći!

Wellness prostor Hotela & Spa Iadera u Petrčanima pored Zadra hedonističko je putovanje u tajne Orijenta – u posebnoj je ponudi tursko kupatilo.

Još od Viktorijanske ere Turci su uživali u obredu kupanja koji se izvodio posebnim redosledom u prostoru za kupanje nazvanom hamam. Kroz naparivanje tela, kupanje i masažu postiže se uravnoteženje duha i tela, a sam čin kupanja u hamamu je izrazito hedonistički. Kako bi što vernije oživeli osećaj istinskog turskog uživanja u hamamu, osmišljen je čitav proces kupanja koji započinje ulaskom u prostor za kupanje, gde svaki gost dobija pestemal, tradicionalnu tursku maramu koju koristi tokom celog hamam iskustva.

Posle osnovnog tuširanja, gosti odlaze u luksuzni, mermerni bazen gde sede uživajući u toploj vodi koja se preliva iz posebnih bakarnih posuda. Tako odmorni i oprani odlaze da legnu i na zagrejano kamenje, ogrnuti mokrom pamučnom tkaninom. Zagrejano kamenje, naime, otvara pore i opušta mišiće pa se tako izlučuju otrovne materije iz organizma, a koža postaje nežna i meka. U ovom hotelu dodali su i orijentalnu umirujuću muziku i još neke dodatne tretmane.

Novootvoreni Hotel & Spa Iadera***** idealan je za vikend odmore i brzi oporavak posle teške radne nedelje. Tu su i unutrašnji i spoljašnji bazeni, relaks prostorije sa opuštajućim čajevima, sauna sa pogledom na zadarski arhipelag.
Gdestinacija