Postezona je idealna za turističke ture. Povoljni aranžmani od 1. oktobra. U ponudi i obilazak istorijskih spomenika.

Crna Gora atraktivna je i u postsezonskom periodu, jer tek što je zavesa spuštena na letnji odmor, Nacionalna turistička organizacija ove zemlje, „Montenegro erlajns" i crnogorski hotelijeri napravili su paket aranžmane za regionalno i međunarodno tržište po specijalnim cenama. Rezultat ovog dogovora je spajanje hotelskog smeštaja na bazi polupansiona i avionskog prevoza. 

Smeštaj
Cene paket aranžmana podeljene su u više kategorija i, u zavisnosti od hotela, odgovaraju svakom budžetu. Tako je, na primer, za sedmodnevni aranžman na bazi polupansiona, koji obuhvata avio-prevoz iz Beograda i nazad potrebno izdvojiti od 213 do 396 evra. Boravak u privatnom smeštaju, koji podrazumeva prijatne i gostoljubive domaćine, za sedmodnevni aranžman potrebno je izdvojiti od 42 do 47 evra.

Kako kažu u Nacionalnoj turističkoj organizaciji, ovo je idealna prilika za sve one koji još nisu iskoristili odmor ili bi da produže leto, da provedu miran odmor na crnogorskom primorju.

– I posle glavne sezone, crnogorsko primorje je okupano suncem, ali se ritam polako smiruje – kažu u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore. – Svi oni koji se odluče da posete našu zemlju i posle letnje sezone, zateći će pravu oazu za uživanje u prirodi, ali i kulturi, arhitekturi starih gradova, velnes i spa-centrima, ali i najukusnijim plodovima mora.

Između ostalog, odmor u postsezoni prava je prilika da turisti obiđu galerije sa odličnim postavkama, muzeje, bogato sakralno nasleđe, istorijske spomenike i skrivena mesta na kojima će na najbolji način osetiti autentičnost lepote Crne Gore.

Vikend ture
Još jedan od noviteta, kada je odmor u Crnoj Gori u pitanju, su vikend ture.
– U najekskluzivnijim crnogorskim hotelima vikend, sa korišćenjem spa centra i velnesa, na bazi polupansiona i uključenim avio-prevozom iz Beograda, može se naći po ceni već od 169 evra po osobi – navode u Nacionalnoj turističkoj organzaciji Crne Gore.

Vina
Takođe, domaćini iz Crne Gore najavljuju i da će biti organizovane mnogobrojne lokalne turističke manifestacije, koje će upotpuniti doživljaj onima koji odluče da iskoriste ove povoljne paket aranžmane. A tu su i mnoge druge turističke ponude poput obilaska puteva vina, meda i sira…

Navedeni paket aranžmani važe već od 1. oktobra i u ponudi su sve do juna 2012. godine, ne uključuju Novu godinu, božićne i uskršnje praznike, a moguće ih je rezervisati direktnim pozivom hotelu koji je uključen u kampanju. Više informacija o hotelima i paket aranžmanima može se naći na sajtu njnjnj.montenegro.travel.

Činjenice
11 časova dnevno sija sunce
24 stepena je prosečna temperatura mora
199 kilometara je ukupna dužina obale
1,1 miliona turista godišnje poseti Crnu goru

Cene
Kafići: kafa 1,5 €; koka kola 1,5 €; pivo 1,5 €

Restorani: salata 2 €; čorba 4 €; glavno jelo 10 €

Posetiti
Avanturistički park na Lovćenu
Durmitor
Kanjon teke Tare

Plaže
Jaz (Budva)
Velika plaža (Ulcinj)
Kraljičina plaža (Miločer)
Izvor: Večernje novosti