Hotel “Kardijal” u Banji “Vrućici” kod Teslića od proleća sledeće godine imaće u ponudi “menadžerski vikend”, odnosno vikend medicinski tretman za “umorna srca” poslovnih ljudi, rekao je pomoćnik direktora za zdravstvo u ovoj banji Dragan Bogdanić.

"Reč je o menadžerskom vikendu, na kojem će svi poslovni ljudi, novinari, biznismeni, ljudi od politike, ali i drugi, koji nemaju vremena za petnaestodnevne banjske tretmane, moći za samo tri do četiri dana, uz stručan tretman i moderne medicinske aparate, da vrate svoje srce u normalu i potpuno osveženi, ponovo ‘prilegnu’ na svakodnevne obaveze", rekao je Bogdanić, koji je internista kardiolog. 

On je dodao da je u toku rekonstrukcija fizikalnog dela hotela na oko 4.500 metara kvadratnih u čijem će sastavu biti izgrađen savremeni dijagnostički centar u kojem će biti na raspolaganju "menadžerski vikend".

Bogdanić je rekao da je tajna uspešnog lečenja i rehabilitacije srčanih bolesnika u Banji "Vrućici" u lekovitoj termomineralnoj vodi, jedinstvenoj u ovom delu Evrope.

"Ta voda zbog svog sastava i temperature, prava je blagodet, jer rasterećuje srce kao pumpu, što opet omogućava poboljšanje cirkulacije u krvotoku. Time se obezbeđuje rehabilitacija srca, odnosno celog krvotoka", pojasnio je Bogdanić.

On je naveo da su kapaciteti Banje "Vrućice" popunjeni tokom cele godine, domaćim i gostima iz regiona i Evrope.

"Najveći broj noćenja u Banji ostvare domaći gosti. Prema našim procenama, ove godine gosti iz Hrvatske ostvarili su oko 20.000 a iz Slovenije oko 15.000 noćenja. Raste i broj gostiju iz zemalja EU", dodao je Bogdanić.

Bogdanić je rekao da se Banja "Vrućica" još nije na najbolji način predstavila potencijalnoj klijenteli u Srbiji i Federacije BiH.

"Nažalost, Banja još nije najbolje marketški predstavljena u Srbiji i FBiH, zbog čega gotovo i nemamo gostiju iz tih krajeva. Ipak, verujemo da ćemo uspeti da privučemo goste iz Srbije i FBiH u Banju `Vrućicu`, kako bi osetili njene lekovite blagodeti", dodao je Bogdanić.

Banja "Vrućica" kod Teslića je banjsko-klimatsko lečilište nastarije takve vrste u RS, sa stogodišnjom tradicijom, a raspolaže sa 1.000 ležaja, raspoređenih u četiri hotela, gde se obavlja kardilovaskularna, reumatološka i neurološka rehabilitacija. Pri Hotelu "Kardijal" je i moderni "Velnes centar", površine 1.600 metara kvadratnih.
Izvor: Vestionline