Nedaleko od Pariza, za romantične duše i ljubitelje prirode napravljen je balon-hotel. Umesto u klasične, zidane sobe, gosti se smeštaju u balone napravljene od reciklirane plastike. Prozirne sa jedne strane, nesvakidašnje sobe pružaju predivan pogled na nebo i okolinu.

Jedan potpuno originalan hotel, koji turistima pruža mogućnost da uživaju u prirodi i spavaju pod sjajem zvezda, napravljen je nedaleko od Grada svetlosti. Reč je o takozvanom balon-hotelu čiji je idejni tvorac francuski dizajner Pjer Stefan Dima, a osnovna načela na kojima je baziran jesu minimalno energije, najmanje materijala, maksimalna udobnost i interakcija s okolinom.

"Mislim da je većina nas sanjala o ovako nečemu. Ovde možete na pravi način da doživite zalazak i izlazak sunca, ali i da kroz prozor sobe, uslovno rečeno, vidite Mlečni put", objasnio je dizajner.

Mnogi su mišljenja da samo na takav način gosti mogu da osete prirodu, a da pri tom ne moraju da se muče oko postavljanja šatora.

"Ovo je struktura bez jasnih okvira. Mislim da je ovo veoma kreativan povratak prirodi. Ono što je najvažnije – ne morate se mučiti kao oko postavljanja šatora", istakao je Dima.

Pola balon-sobe ima lep pogled na nebo, dok je drugi deo neproziran i koliko-toliko zaštićen od pogleda. Sobu su izrađene od reciklirane plastike. Kada se naduvaju imaju oblik balona, a zahvaljujući plinskom rezervoaru na ulazu i tihoj pumpi koja stvara konstantan pritisak, buka je svedena na minimum. Ukoliko žele, gosti mogu naručiti šampanjac, ali i pustiti muziku koju vole.

Ove zanimljive sobe smeštene su nedaleko od Šato de Malmezona, mesta gde je dugo živela Napoleonova žena Žozefina.

Neobična struktura zapala je za oko i biznismenima, pa nekoliko poznatih kompanija već planira da u prirodi organizuje seminare za svoje zaposlene.
Izvor: Vestionline