Holandska državna železnica opremila je putničke vozove bez toaleta plastičnim kesama koje putnici mogu da iskoriste ako “prigusti”.

Portparol Železnice Jeren von Gesau izjavio je da kese mogu da se koriste i u vanrednim situacijama, kao što je nestanak struje. 

\"Kada treba da čekate tri-četiri sata u vozu, sasvim je logično da ima ljudi koji moraju u toalet. To je kao kada avion kruži iznad Londona dva sata\", rekao je Von Gesau.

Oko 16 odsto holandskih putničkih vozova nema toalete, a prema redu vožnje zaustavljaju se na stanicama na svakih pet do deset minuta.

Kese za malu nuždu, koje proizvodi firma \"Travel Džon\", dizajnirane su za osobe \"koje nemaju pristup tradicionalnim sanitarnim objektima\", navodi se na veb sajtu kompanije.

Jedna putnica prokomentarisala je da su kese, sa posebno oblikovanim plastičnim dodatkom, pogodne za muškarce, ali da žene neće moći da ih upotrebe.

Korisnici železnice koje je intervjuisala holandska državna televizija bili su začuđeni idejom, a neki su pitali da li je reč o šali.
Izvor: Mondo; foto: graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net