Ukoliko su vam dosadila klasična putovanja, obiđite Evropu na novi način. Posetite najzanimljivije festivale u evropskim prestonicama ove jeseni i priredite sebi nezaboravni provod.

Uklopite aranžmane ili se jednostavno ove jeseni zaputite u Pariz, Minhen ili Barselonu. Čeka vas zanimljiv provod.

Oktobar fest – Minhen
Za sve prave hedoniste koji vole da se vesele uz najbolje vrste piva i preukusne nacionalne kobasice, a pre svega s zgodnim konobaricama, Oktobarfest koji se održava u Minhenu pravo je mesto za vas.

Jedan od najvećih festivala na kojem se svake godine popije oko šest miliona litara piva počeo je 17. septembra, a trajaće do 3. oktobra. Ako vam je Oktobarfest zagrejao čula, ne čekajte, već krenite put Minhena. Najjeftinija varijanta je da krenete vozom. Cena karte za drugu klasu je 143 evra preko Subotice i 145 evra preko Šida.

Parada džinova – Barselona
Tradicionalni festival „Festes de la Merce" održava se i ove godine u Barseloni, 24. septembra, a predstavlja proslavu državnog praznika u čast Device de la Merse. Tog dana biće održana Parada džinova, kada će ulicama prošetati ogromne drvene figure kojima upravljaju ljudi. Na trgovima se očekuju muzički nastupi, sportski događaji i vatromet.

Bele noći – Pariz
Pariz, Grad svetlosti, svake godine je domaćin manifestaciji pod imenom "Bele noći", kojom vladaju kultura i umetnost privlačeći hiljade posetilaca. Sve galerije, muzeji, gradske kuće, bazeni i ostala velelepna zdanja otvaraju svoja vrata za posetioce, i to besplatno.

Omiljeni deo noći mnogima su sjajni performansi koji se odigravaju pod neverovatnom igrom svetla kakvu nikada niste videli. Ako ste već odlučili da ove godine 1. oktobra posetite najromantičniji grad na svetu, možete tamo otići po ceni od 195 evra, koliko košta povratna avionska karta "Jat ervejza".
Izvor: 24 sata