Turistička organizacija Srbije, u okviru promocije Srbije na francuskom tržištu, predstaviće se na Međunarodnom sajmu TOP RESA 2011.

Pariski sajam turizma biće održan od 20. do 23. septembra. TOS će predstaviti ponudu Srbije sa posebnim naglaskom na Beograd, Novi Sad, puteve kulture, kulturno-istorijske spomenike, seoski turizam, aktivni odmor u prirodi i manifestacije u Srbiji. 

Pored Turističke organizacije Srbije, na štandu će se predstaviti turističke organizacije Vojvodine i Beograda, kao i receptivne turističke agencije iz Srbije Glob Metropoliten Tours i Intertours.

Inače, ove godine TOS je organizovao studijsko putovanje za oko 25 novinara iz Francuske, koji su nakon boravka u Srbiji objavili reportaže i članke o Srbiji. U 2010 godini broj dolazaka francuskih turista u Srbiju je 18.339, što je bilo za 11 % više nego u 2009. U prvih sedam meseci 2011. godine, broj dolazaka francuskih turista je 9.471, što je za 10 % više u odnosu na isti period prošle godine, a čak za 24% više kad se posmatraju noćenja.
Gdestinacija