Osim čuvene statue Isusa poznate još pod nazivom Kristo Redentor, koja je postavljena na brdu Korkovado, sam grad pored nudi pregršt atrakcija koje svakako vredi pogledati.

Rio de Žaneiro spada među glavna svetska turistička odredišta. Sa 12,6 miliona stanovnika, Rio se smestio u jugoistočnom delu Brazila gde preovladava vlažna suptropska klima sa minimalno 12 stepeni a maksimalno preko 40. 

Sam grad možemo podeliti na više zona, a jedna od njih je istorijska ili Centro gde su smešteni gradski muzeji i ostale važne znamenitosti, zatim južna zona sa poznatim plažama poput Kopakabane i Ipaneme koje će ostaviti bez daha gotovo svakog turistu, a zanimaće vas možda i severna ili industrijska zona u kojoj je predivni park Kvinta da Boa Vista i Imperijalna palata, današnji Prirodnjački, Etnološki i Arheološki muzej.

Sam grad je poznat po mnogočemu, a jedna od zanimljivosti je karneval koji se održava svake godine i koji svaki put privuče sve više turista. Osim karnevala, tu je i čuveno brdo Šećerna glava do čijeg se vrha može doći žičarom i jedan od najvećih stadiona na svetu, Marakana. Na području Rija smeštene su i dve prašume, pa se tako ovaj grad smatra posebnim i zbog njegovih prirodnih lepota.

U ovom gradu živi se punom parom i nije uopšte namenjen ljudima koji vole da se odmaraju i lenčare, već onima kojima su isključivo zabava, uživanje na predivnim plažama i ludi noćni provodi na prvom mestu.

Dakle, izlasci uz ritmove sambe u klubovima, gostoljubivi domaćini, grad prepun bogatih i slavnih su ono što ovaj grad nudi. A najbolje vreme kada možete posetiti Rio je u proleće ili u jesen.
Izvor: Vestionline