Najveći svetski hotelski lanac, britanska “Interkontinental hotels grup” (IHG) planira da u Rusiji i u Zajednici nezavisnih država (ZND) do 2020. godine otvori 100 novih hotela.

Zamenik predsednika kompanije u ZND Ejron Libinson rekao je i da kompanija planira da u narednoj deceniji za šest puta poveća prisustvo u Rusiji. 

– Rusija je odlična prilika da predstavimo naše hotele, kao što su "Kraun plaza" i "Holidej in". Želimo da doprinesemo da ljudi iz ostalih delova sveta upoznaju bogatu kulturnu baštinu ove zemlje i njenih prirodnih bogatstava – izjavila je Angela Brav, izvršni direktor kompanije, koja je stigla je u Moskvu u delegaciji s britanskim premijerom Dejvidom Kameronom.

Britanska kompanija IHG PLC je grupa koja poseduje najveći broj soba u svetu. Kroz različite podružnice, IHG poseduje, upravlja, izdaje na lizing ili franšizama skoro 4.000 hotela i više od 585.000 hotelskih soba u skoro 100 zemalja i teritorija širom sveta.

Portfolio hotelskih brendova grupe obuhvata imena kao što su "Interkontinental", "Kraun plaza", "Holidej in" i "Hotel indigo".
Izvor: Capital.ba