Nemačko privredno udruženje u Beogradu drugi put po redu organizuje Oktoberfest u Srbiji, u petak, 30. septembra, i u subotu, 1. oktobra.

Manifestacija će biti održana na poslovnom prostoru kompanije Mercedes-Benz u Novom Beogradu a svečano će je, u prisustvu brojnih gostiju iz sveta privrede, otvoriti nemački ambasador u Beogradu, Wolfram Maas. 

Oktoberfest je najveći narodni festival na svetu. Za dve nedelje, koliko traje, privuče 6,5 miliona posetilaca sa svih meridijana koji popiju oko sedam miliona litara piva. Jedinstveni provod, nezaboravna atmosfera i čuveno nemačko pivo karakteristike su čuvenog minhenskog Oktoberfesta koji zahvaljujući Nemačkom privrednom udruženju u Beogradu, u svom originalnom i prepoznatljivom izdanju stiže ponovo u Srbiju.

Prvi Oktoberfest održan je 17. oktobra 1810. u Minhenu, u čast ceremonije kraljevskog venčanja između Ludviga od Bavarske i princeze Tereze od Hildburghausena. Posle toga postao je tradicija. Ove godine, 178. po redu festival, održava se od 17. septembra do 3. oktobra.

Menadžerka projekta Sandra Labaš potvrđuje veliko interesovanje među privrednicima u Beogradu. Učešće je do sada potvrdilo oko 1.100 gostiju.

"Radujemo se i ponosni smo da Nemačko privredno udruženje uspeva da Oktoberfest u Beogradu polako pretvori u tradiciju. Uvereni smo da naš Oktoberfest ni po čemu neće zaostajati za onim u Minhenu. Obezbedili smo dovoljne količine originalnog bavarskog svetlog i tamnog piva, kobasice, perece kao i dolazak originalnog benda iz Bavarske", kaže Sandra Labaš dodajući da čitava organizacija ne bi bila moguća bez brojnih sponzora, članica Udruženja, koje su i ove godine podržale realizaciju ovog događaja.
Izvor: danubeogradu.rs