Osam najlepših destinacija za odlazak na medeni mesec. Za one koji prve dane bračnog života žele da provedu u gradovima romantičnog „duha“ ne smeju da zaobiđu Firencu, Pariz, Madrid, Njujork.

Putovanje sa voljenom osobom teško može da bude loše, ma gde da ste, ali ipak postoje neke destinacije koje su kao stvorene za medeni mesec. Za one koji prve dane bračnog života žele da provedu u gradovima romantičnog „duha" ne smeju da zaobiđu Firencu, Pariz, Madrid, Njujork… Ako je pak izbor pesak i talasi, onda su Dubai, Karibi, Maldivi ili Havaji pun pogodak. 

Metropole
Grad svetla i grad ljubavi logično se nameće kao mesto za romantični odmor sa partnerom. Šetnja uz obalu reke Sene, poseta mnogobrojnim muzejima, uživanje u arhitekturi staroj i po nekoliko stotina godina i pogled sa Ajfelovog tornja je samo deo onog što Pariz pruža.

Veliki broj hotela ima apartmane specijalizovane baš za bračne parove, ali je za nekoliko zvezdica potrebno izdvojiti i po više stotina evra. Ako izbor padne na Španiju, Madrid je nezaobilazna destinacija. Noći provedene uz zvuk gitara, flamenko igračice i odlična vina, dugo ostaju u sećanju. „Medeni" odmor se može organizovati i u nekadašnjem centru renesanse, italijanskoj Firenci. Čuvena porodica Mediči je iza sebe ostavila grandiozne parkove, vile i trgove, u kojima mladi danas mogu da uživaju. Ipak, pristojan hotelski smeštaj se teško može naći za manje od 100 evra za noćenje.

Mladi parovi često žele da medeni mesec provedu uživajući u metropolama poznatim po uzavrelom noćnom životu. Nezaobilazna destinacija je Njujork, koji u svojoj ponudi ima veliki broj klubova, kafića, restorana i hotela. Zajednička šetnja Central parkom i Bruklinom, ili jednostavno vožnja čuvenim žutim taksijem, već godinama privlače tek venčane.

More
Za one željne plaža i mora, najbolji izbor su Dubai, Karibi, Maldivi i Havaji. Iako svako od ovih mesta nudi poseban vid uživanja, zajednička odlika svih njih su romantična „usamljena" mesta. Ekskluzivni hoteli i restorani napravljeni isključivo za parove i priroda od koje zastaje dah su nešto o čemu mnogi maštaju. Ove destinacije su pravi izbor za parove željne privatnosti, jer tu retko dolaze porodice sa decom. Za ta putovanja potrebno je izdvojiti dosta novca, ali će u njima bez sumnje uživati svi zaljubljeni parovi.

Bajka
Ako je izbor za medeni mesec pao na neku od ovih morskih destinacija, to putovanje se može pretvoriti u odmor iz bajke. Tako na Maldivima možete ručati u restoranu pod morem ili uživati u jednom od najlepših zalazaka Sunca na Havajima.
Izvor: Novosti