Ljubitelji japanske supe s rezancima od pirinčanog brašna i vode odnedavno imaju priliku da posete muzej otvoren u Jokohami, koji je posvećen ovom brzom i popularnom obroku.

Sve popularnija i na zapadu, japanska supa s rezancima koji se brzo spremaju, u japanskoj kuhinji jednako je važna kao i suši. Muzej su otvorili predstavnici prehrambenog koncerna „Nissin Foods", ne samo da bi pokazali na koji se način rezanci pripremaju, već i da posetiocima – naročito deci, pruže priliku da ih pripreme sami, pri čemu smeju da budu i kreativni i „izmisle" ukus po sopstvenom izboru. 

– U ovoj fabrici deci ćemo pokazati na koji način se proizvode rezanci. Istovremeno, reč je i o muzeju – rekao je na otvaranju predsednik „Nissin Foodsa" Koki Ando, sin Japanca Momofokua Ande, koji je pre više od pola veka prvi proizveo instant rezance.

Oko 500 posetilaca prisustvovalo je otvaranju muzeja. U jednom njegovom delu deca su mogla da zamese testo, a u drugom su posetioci imali priliku da izaberu činiju, rezance i začine da bi pripremili sopstvenu vrstu rezanaca, a za to ima 5.000 različitih mogućnosti.

„Nissin Foods" je prvi muzej rezanaca otvorio u Osaki, ali novootvoreni muzej u Jokohami jedinstven je jer se prostire na 10.000 kvadratnih metara i na nekoliko spratova. Godišnje se u svetu proda 95 milijardi pakovanja japanskih rezanaca od pirinčanog brašna.
Izvor: Press