Izgradnja hotela “Falkenštajner” (Falkensteiner) na Novom Beogradu u bloku 11a biće završena pre vremena i otvaranje se može očekivati tokom leta naredne godine.

Posle dužeg vremena, gradi se veliki objekat sa 180 soba. Do sada su se gradili uglavnom hoteli kapaciteta od 10 do 70 soba, pa je Beogradu nedostajalo hotelskog smeštaja. 

Radovi na hotelu idu ispred dinamičkih planova izgradnje, pa će biti završen pre prvobitnog roka, prema kome je otvaranje planirano za kraj 2012. godine.

To je prvi takozvani ”mixed used” hotelski prostor, tačnije mešavina hotelskog i poslovnog prostora, jer se u zgradi pored hotela, u kuli od 12 spratova, nalazi 6.000 kvadrata poslovnog prostora.

(Pogledajte kako će izgledati budući kompleks)

Ideja je da se predstavništva novih kompanija smeste u tom poslovnom prostoru, a da istovremeno koriste hotel kao najbliže mesto za smeštaj svojih gostiju, i onih koji dolaze u Beograd na sastanake i kongrese.

Sobe će biti na nivou "četiri plus" zvezdice što odgovara savremenim poslovnim ljudima, posetiocima velikih gradova, značajnih manifestacija i sajmova.

Do sada je u izgradnju uloženo 20 miliona evra, a ukupna vrednost investicije je veća od 40 miliona evra. U početku izgradnje nije bilo većih problema, a izazov je bila gradnja podzemne garaže zbog nivoa podzemnih voda.
Izvor: 24 sata