London je postao ponosni domaćin najvećeg trgovačkog centra u Evropi koji će stanovnicima istočnog dela grada, ali i svima ostalima, otvoriti više od 300 prodavnica i 70 restorana, a nalazi se odmah do Olimpijskog parka.

Stotine ljudi stajalo je u redu čekajući otvaranje "Westfield Stratford Cityja", u kom su i tri hotela i mulitipleks bioskop. Već od drugog dana ovaj šoping centar prosečno je pohodilo po stotinjak hiljada ljudi. 

Vlasnici (Australijanci), ovog trgovačkog kompleksa čija je gradnja koštala 1,45 milijardi funti, su optimisti, usprkos ekonomskoj stagnaciji. Pozivaju se na uspeh prvog trgovačkog centra "Westfielda", na zapadu britanske prestonice koji je do nastanka njegovog "brata blizanca" na istoku Londona bio najveći trgovački kompleks u Evropi.

Novi trgovački centar je na strateškom mestu, budući da će njime morati da prođu svi turisti koji budu hteli da posete olimpijski centar. U četvrti s velikim brojem nezaposlenih, ovaj mol omogući će otvaranje 10.000 radnih mesta, a gradski političari računaju da će pozitivno delovati na život ovog dela grada.
Izvor: Metro portal